miercuri, 18 aprilie 2012

Postul Mare –Şcoala ostenelii si pocăinţei pentru copii si tinerii

Privind retrospectiv avem bucuria unui urcuş  spiritual care s-a încununat cu infigerea crucii pe piscul al mai înalt al muntelui pocainţei, de unde vedem splendoarea luminii Învierii lui Hristos .
Am inceput jertfa rugăciunii cu Săptamana Canonului cel mare , ne-am bucurat de revărsarea harului divin la Sfintele Liturghii, cu Trupul şi Sangele Domnului Iisus Hristos , am plecat genunchii in Săptamana Mare la Denii , rostind rugaciunea Sfantului Efrem Sirul, apoi am cântat cu emoţie Prohodul Domnului ... A sosit  noaptea sfântă şi lumina Învierii a brăzdat chipurile tuturor credincioşilor care aşteptau să  intre in dialogul teologic cel mai sacru si profund al umanităţii:
Hristos a înviat- Adevarat a înviat







joi, 5 aprilie 2012

Cercul de pictură Trepte spre Lumină (Roznov, ediţia a II- a, 2012)

În cadrul sărbătorilor dedicate Sărbătorilor Pascale, la nivelul Grupului Şcolar Roznov, în cursul săptămânii Şcoala Altfel, dedicată activităţilor extraşcolare, a avut loc a II-a ediţie a cercului de pictură Trepte spre Lumină.
Activitatea s-a desfăşurat în parteneriat între Parohia Chintinici-Roznov, care prin preotul paroh Vasile Iulian a asigurat cadrul logistic şi material al evenimentului şi Grupul Şcolar Roznov, reprezentat de profesoara de religie, Liche Nuţa şi profesoara învăţământ primar,Vasile Alina (susţinători ai acestui proiect educaţional).
 La activitate au participat un număr de 32 elevi din ciclul primar şi gimnazial. Manifestarea s-a încheiat cu susţinerea unui recital de poezii şi cântece religioase, prezentarea unei scenete, apoi expoziţia de icoane. La finalul programului, elevilor participanţi li s-au înmânat diplome şi pachete cu dulciuri.
Activitatea se înscrie în buna colaborare ce există la Roznov între cele două instituţii- Şcoală şi Biserică. Săptămâna Şcoala Altfel, prin cercul de pictură, a fost un bun prilej prin care elevii au fost scoşi din rutina şcolară prin implicarea în activităţi extraşcolare. Biserica, ca instituţie, susţine şi încurajează desfăşurarea unor astfel de activităţi educativ-religioase pentru că dacă Şcoala este un atelier în care se instruiesc cei implicaţi în procesul educaţional, Biserica devine prin continuitate o şcoală a devenieii umane, ne-a declarat preotul paroh Vasile Iulian de la parohia Sf. Ilie Chintinici-Roznov.